Beleggen in Bitcoins

Onlangs heeft de Toezichthouder De Nederlandsche Bank een waarschuwing uitgegeven voor de Bitcoin: de munt is enorm volatiel en Nederlanders moeten oppassen met beleggingen in deze virtuele munt. Oppassen is inderdaad belangrijk, maar het is zonde om niet in ieder geval een beperkt deel van je vermogen te gebruiken voor een belegging in Bitcoins: de munt biedt namelijk uitzonderlijke mogelijkheden aan de slimme speculant.

Bitcoin als belegging

De Bitcoin is een online valuta: tegenwoordig is Forex of de handel in valuta’s als de euro, dollar en pond enorm populair. Met de handel in valuta’s kan je zo enkele procenten winst of verlies maken op een dag: de Bitcoin is echter veel volatieler waardoor het niet ongebruikelijk is voor de koers om op een dag een vlucht of duik van meerdere tientallen procenten te maken.

Juist deze enorme volatiliteit maakt de Bitcoin een interessante belegging.

Hoe kan je beleggen in Bitcoins?

Zelf beleg ik in Bitcoins CFD’s bij de aanbieder Plus 500. Plus 500 is een internetbroker die gebruikers de mogelijkheid aanbiedt om te handelen in CFD’s van de nieuwe bijzondere valuta. Bij Plus 500 kan je aangeven of je denkt dat de koers van een Bitcoin gaat stijgen of dalen, wanneer je denkt dat de koers gaat stijgen koop je één of meerdere Bitcoins en wanneer je verwacht dat de koers gaat dalen ga je short op één of meerdere Bitcoins.

Het kopen of verkopen van Bitcoins CFD’s bij Plus 500 is erg gebruiksvriendelijk: dankzij de innovatieve software is het mogelijk om CFD Bitcoins te kopen of verkopen. Bij Plus 500 ontvangen alle nieuwe gebruikers tevens een demo van 40.000 euro waarmee je de mogelijkheden kunt uitproberen.

Klik hier om een gratis (demo)account te openen bij Plus 500 >>

Andere mogelijkheid: Bitcoins fysiek opkopen

Het is ook mogelijk om Bitcoins fysiek op te kopen. Dit is vooral aantrekkelijk wanneer je een grotere tijdshorizon aanhoudt. Verwacht je dat de Bitcoin enorme hoogtes gaat bereiken in de toekomst? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Bitcoins in te slaan via een website die ze verkoopt. Ook het fysiek kopen van bitcoins als een belegging is eenvoudig.

De beste aanbieder hiervoor is Bitonic, hier kan je de Bitcoins eenvoudig afrekenen via iDeal. Wanneer het druk is en veel mensen Bitonic willen kopen, bijvoorbeeld na het instorten van de koers, kan het zijn dan de voorraad op is. Doorgaans kan je echter eenvoudig meerdere bitcoins kopen die vervolgens binnen enkele minuten worden bijgeschreven op je online portefeuille.

Klik hier om de site van Bitonic te bezoeken >>