Geld beleggen in Bitcoins

Met Bitcoins kan je enorm veel geld verdienen: de nieuwe valuta beweegt op een dag soms wel tientallen procenten omlaag of omhoog en daar kan jij de vruchten van plukken! In dit artikel bekijken we hoe je ongeacht de koersrichting van de Bitcoin geld kunt verdienen met het kopen en verkopen van de virtuele munt.

Geld beleggen in Bitcoins

De koers van de Bitcoin is alles behalve stabiel: begin 2012 was de munt nog bijna niets waard terwijl de koers recent de duizend euro heeft aangeraakt! Wanneer je destijds was ingestapt had je een fortuin verdiend, jammer genoeg is dit niet het geval.. maar wees niet getreurd: het is nog steeds mogelijk om veel geld te verdienen met het verhandelen van Bitcoins. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werking?

De eenvoudigste en voordeligste manier om geld te verdienen met Bitcoins is door ze te verhandelen via een broker. Een broker is een instelling alwaar je eenvoudig een effect kunt kopen of verkopen. Het mooie van online brokers is het feit dat je ook geld kunt verdienen bij een dalende koers: bij een dalende koers kan je namelijk short gaan waarbij iedere euro stijging een euro winst voor jou is.. op die manier kan je dus altijd, ongeacht de richting van de koers verdienen!

Direct beginnen met handelen

Bij de broker Plus 500 kan je direct beginnen met het verhandelen van CFD Bitcoins. Het verhandelen van CFD bitcoins is daar erg gebruiksvriendelijk: met een druk op de knop open je al een positie op de beroemde Bitcoin. De Nederlandstalige software is erg gebruiksvriendelijk: je kan namelijk ook gebruik maken van orders waarmee je automatisch een positie opent wanneer de koers van de Bitcoin een bepaalde waarde bereikt: op die manier hoef je niet constant de koers in de gaten te houden.

Open een gratis account bij Plus 500 en start met het verhandelen van CFD bitcoins >>

Hoe kan je handelen in Bitcoins?

Het handelen in Bitcoins vergt geen speciale vaardigheden: wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de koers enorm volatiel is. De markt wordt sterk beïnvloed door een grote groep speculanten en de munt staat nog in zijn kinderschoenen: de toekomst is dan ook onzeker waardoor het erg aantrekkelijk is om juist de kleinere ritjes mee te pakken.

Hierbij kan je gebruik maken van het nieuws en van zogenaamde technische niveaus. Na een negatief nieuwsbericht zakt de koers doorgaans behoorlijk in: het is niet vreemd voor de koers van de Bitcoin om dertig procent te dalen, vaak daalt de koers dan naar een vorig hoogtepunt. Zo’n punt kan een mooi moment zijn om in te stappen, en wanneer je de winst veilig wilt stellen kan je weer uitstappen wanneer er een nieuwe top wordt bereikt.

Per positie in een Bitcoin is het verstandig om een beperkt deel van je geld in te zetten: op die manier is het geen ramp wanneer je een keer wat geld verliest en kan je per saldo veel geld verdienen met het kopen en verkopen van Bitcoins.