Waar kan je goedkoop Bitcoins kopen en verkopen?

Bitcoins zijn de internethype van dit jaar! In dit artikel bekijken we waar je het goedkoopst Bitcoins kunt kopen.

Plus 500: lage kosten

Bij Plus 500 kan je tegen lage kosten in Bitcoins CFD’s handelen: de transactiekosten liggen tussen de twee en drie procent per Bitcoin. Vergeleken met normale valuta’s is dit erg duur, voor een Bitcoin is dit echter erg goedkoop. De Bitcoin is erg volatiel: dit betekent dat de koers op een dag erg veel beweegt. Het komt met regelmaat voor dat de koers op een dag ruim twintig tot dertig procent daalt of stijgt: hier kan je op inspelen door Bitcoins te kopen of verkopen.

In verhouding zijn de transactiekosten bij Plus 500 dan ook gunstig: je kunt er zonder commissies Bitcoins CFD kopen & verkopen. In de grafiek hieronder zie je hoe het koersverloop is geweest de afgelopen perioden en kan je direct een Bitcoin CFD kopen of verkopen. Het mooie van Plus 500 is dat je een demo van 40.000 euro ontvangt waarmee je het handelen kunt uitproberen. Klik hier en open een gratis (demo) account bij Plus 500 >>

Een andere voordelige optie

Een andere goedkope locatie om Bitcoins te kopen is Bitonic. Bitconic is één van de grootste Nederlandse aanbieders alwaar je Bitcoins kunt kopen. Bitconic is wel wat anders dan Plus 500: bij Bitonic koop je namelijk de Bitcoins fysiek waarbij ze worden overgemaakt naar je online portefeuille: hiervoor zijn administratieve handelingen nodig waardoor de prijs al snel een stukje hoger ligt. Toch is Bitonic de goedkoopste optie voor mensen die graag fysiek bitcoins vasthouden voor een langere periode.

Bij Bitonic komt de prijs tot stand door de wisselwerking tussen vraag en aanbod. Bij Bitonic is er een voorraad bitcoins die op kan raken: soms is het dus niet mogelijk om Bitcoins aan te schaffen via Bitonic. De transactiekosten liggen bij Bitonic doorgaans een procent hoger dan bij Plus 500, het is dus alleen verstandig om deze aanbieder te gebruiken wanneer je van plan bent om de Bitcoins gedurende langere tijd vast te houden.

Klik hier om bitcoins te kopen bij Bitonic >>