Actuele koers Bitcoins

De koers van een Bitcoin kan nogal wisselen per aanbieder: dit komt doordat er geen centrale partij is die de koers van Bitcoins reguleert. Hieronder volgt een grafiek die de actuele koers van de Bitcoins erg precies weergeeft.

Hoe komt de koers van een Bitcoin tot stand

In totaal zullen er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in de omloop zijn: het aanbod is dus beperkt terwijl de prijs enorm stijgt. Zelfs zonder geavanceerde economische kennis kan je hier uit opmaken dat de prijs of koers hierdoor stijgt. Wanneer de vraag het aanbod overschrijdt zijn mensen immers bereid om meer geld te betalen voor een Bitcoin totdat er weer een nieuwe prijs ontstaat alwaar vraag en aanbod in evenwicht komen.

Enorme volatiliteit

De Bitcoin kent een enorme volatiliteit: de koers beweegt erg sterk en kan op een dag zo tientallen procenten minder of meer waard worden. Mensen die zijn ingestapt begin 2013 hebben hun inleg gemakkelijk zien verhonderdvoudigen! Ook nu zijn er nog volop mogelijkheden: de koers van de Bitcoin stort namelijk met regelmaat in waar je op kunt inspelen door bitcoins te kopen.

Overigens is het ook mogelijk om te speculeren op enorme dalingen van de Bitcoin prijs. Bij de broker Plus 500 kan je namelijk ook short gaan op de Bitcoin CFD.

De volatiliteit van de Bitcoin

Zelf bekijk ik de actuele koers op dagelijkse basis. Juist wanneer de koers enorm is ingestort door een nieuwsbericht investeer ik geld in de aanschaf van één of meerdere Bitcoins. De koers van de Bitcoin kan wel vergeleken worden met een stuiterbal, en dan één met ADHD. De houders van Bitcoins zijn vaak particulieren en die reageren niet altijd even rationeel op het nieuws: hier kan je dus enorm van profiteren! Het is belangrijk om je eigen strategie op te zetten en om niet direct blind het advies van anderen te volgen. Dit is dan ook geen direct koop- of verkoopadvies.