Litecoins kopen en verkopen

LitecoinsNa het succes van de Bitcoins zijn er nu ook Litecoins! Ook de Litecoin is een vorm van elektronisch geld welke gecreëerd wordt door mensen met krachtige computers via het zogenaamde mining. In dit artikel bekijken we wat Litecoins zijn en we nemen door hoe je zelf geld kunt verdienen met het verhandelen van Litecoins.

Wat zijn Litecoins?

Litecoin is de op één na grootste cryptocurrency en wordt door veel mensen ook wel gezien als zilver voor goud. De Litecoin is op het moment namelijk nog het kleine broertje van de Bitcoin en de prijs lijkt gedeeltelijk mee te bewegen met de koers van de Bitcoin. Dit is niet zo vreemd: het succes van virtuele valuta’s in het algemeen zal naar alle waarschijnlijkheid bepalend zijn voor de prijs van alle nieuwe elektronische valuta’s na de Bitcoin.

Ook de Litecoin kent geen centraal gezag en is net zoals de Bitcoin dus niet zo gemakkelijk te manipuleren door externe partijen zoals de overheid of de centrale bank. Sinds november 2013 stijgt de Litecoin sterk in populariteit waarbij er door veel mensen gespeculeerd wordt op een zonnige toekomst voor de Litecoin waarbij deze de Bitcoin uiteindelijk vervangt als nieuwe virtuele munt.

Feit is dat de Litecoin een interessante mogelijkheid biedt.. Toen de Bitcoin nieuw was, wisten de meeste mensen nog niet eens wat elektronische valuta’s inhielden: dit is nu wel anders! Maar waar is de Litecoin nu eigenlijk te verhandelen?

Aan de slag met het verhandelen van Litecoins

Het kopen en verkopen van Litecoin CFD’s werkt het beste via de broker Plus 500. Bij deze broker kan je speculeren op de enorme koersstijgingen en –dalingen die deze valuta met zekerheid gaat meemaken. Leuk is het dat je ook short kunt gaan op de valuta: door short te gaan speculeer je juist op een dalende koers.

Een ander groot voordeel van de broker Plus 500 is het feit dat nieuwe leden een demo van 40.000 euro ontvangen. Met die demo kan je dankzij de aanwezige hefboom direct enkele Litecoin CFD’s kopen of verkopen en je eerste resultaat behalen. Op die manier kan je dus geheel zonder risico het handelen uitproberen!

Wat zal de toekomst brengen?

Wat de toekomst voor de Litecoin zal zijn is nu nog onduidelijk. Er is genoeg potentie aanwezig: de Bitcoin heeft de waarde van een virtuele munt al eerder bewezen, en er bestaat natuurlijk een grote kans dat ook de Litecoin een vergelijkbaar pad gaat meemaken. Door de recente media aandacht is de koers al flink gestegen, maar op de lange termijn is het lot van de Litecoin op het moment nog onzeker.

Wel is het zeker dat je kunt inspelen op de volatiliteit van de Litecoin door te handelen met de broker Plus 500. Uitproberen kan altijd, dus wat houdt je tegen?