Eerste belegging in Bitcoins: profiteren van een daling

De koers van de Bitcoin hield ik al een tijdje in de gaten: de virtuele munteenheid is enorm interessant en het enorm volatiele koersverloop maakt het een interessante maar erg risicovolle belegging. Na de enorme stijging van oktober en november wachtte ik eigenlijk op een nieuw instapmoment. Wanneer je gaat handelen in iets is het altijd verstandig om juist na een totale instorting weer in te stappen; zeker bij zoiets als Bitcoins raken mensen nogal snel in paniek en daar kan je door je verstand te gebruiken flink van profiteren.

Bitcoin_koersverloop

Het koersverloop van de Bitcoin over ongeveer een jaar, de enorme stijging over Oktober en November is goed te zien.

Deze mogelijkheid kwam er op 18 december 2013: China is voor een groot deel verantwoordelijk voor de enorme stijging van de koers van de Bitcoin in de afgelopen periode. Wanneer de overheid het gebruik van de virtuele munt stopzet zorgt dit direct voor een enorme daling. Dit is niet zo vreemd: China is een groot land en veel mensen raken direct in paniek en verkopen hun Bitcoins.. Uiteindelijk daalde de koers die dag van ruim 700 dollar naar ongeveer 530 dollar. Toen dit die ochtend gebeurde ben ik direct op zoek gegaan naar een plek waar ik CFD Bitcoins kon verhandelen: op de korte termijn is Plus 500 hiervoor geschikt en wanneer je de Bitcoins fysiek wilt bezitten is Bitonic hiervoor het handigst.

Bitcoins daalt

Het nieuws vanuit China is direct overal in de grote media te vinden

Zelf heb ik de Bitcoins fysiek gekocht omdat het me leuk lijkt om gedurende langere tijd enkele Bitcoins vast te houden. Via Bitonic heb ik 3 Bitcoins gekocht voor iets meer dan 1000 euro. Ondertussen staat de koers rond de 1200-1300 euro wat een rendement van ruim 20-30 procent zou inhouden! Dit is natuurlijk enorm wanneer je bedenkt dat het hier om slechts enkele dagen gaat. Ik heb mijn winst echter nog niet gepakt, omdat ik benieuwd ben of er een nieuwe top behaald gaat worden.

aanschaf Bitcoins

huidige_waarde_Bitcoins

Wat kunnen we hiervan leren?

  • De Bitcoin is erg instabiel: koop pas na een forse daling, verkoop na een forse stijging.
  • Binnen een korte periode kan de Bitcoin enorm stijgen
  • De reactie op nieuws is vaak vrij extreem

Alhoewel het nieuws over China een behoorlijke impact kan hebben op de Bitcoin is het maar de vraag in welke mate China de Bitcoin kan tegenhouden. De Bitcoin is immers niet centraal geregeld, dus de munt helemaal verbieden is vrijwel onmogelijk. Bovendien is het totale aanbod aan Bitcoins vastgezet en bij een stijgende vraag zal dit automatisch leiden tot een prijsstijging. Het zal me dan ook niet verbazen wanneer de koers in de toekomst nog nieuwe toppen gaat maken.